Civilinės saugos priemonių modulis jau veikia – laukiami konkrečių prekių tiekėjai

Šiemet CPO LT, po konsultacijų su rinka, perkančiosiomis organizacijomis ir institucijomis, elektroninio katalogo asortimentą papildė civilinės saugos priemonių moduliu. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) iki 2026 m. yra suplanavęs paskirstyti apie 76 mln. eurų civilinės saugos priemonėms įsigyti. Šiuo metu teikti savo prekes kataloge ypač laukiami asmens apsaugos įrenginių, matavimo prietaisų, drabužių, palapinių ir miegmaišių, konteinerių bei elektros generatorių tiekėjai, taip pat tiekėjai, galintys teikti pasiūlymus papildomoms techninėms specifikacijoms. Jas išanalizavus, modulis bus nuolat pildomas.

Šis modulis buvo sukurtas atsižvelgiant į neramią geopolitinę situaciją, kuri, deja, tačiau tebesitęsia, bei perkančiųjų organizacijų (daugiausia savivaldybių) poreikį papildyti turimus civilinės saugos priemonių rezervus.

Prekės bus aktualios net kelerius metus

CPO LT el. katalogo dinaminėje pirkimų sistemoje (DPS) užsiregistravusius tiekėjus kviečiame kuo skubiau kelti savo prekių aprašymus, kadangi dauguma Lietuvos savivaldybių privalo civilinei saugai reikiamas priemones įsigyti dar iki šių metų pabaigos. Kai tik kataloge tiekėjai įkels savo siūlomų prekių aprašymus, bus formuojami šių prekių užsakymai. Be to, civilinės saugos priemonių poreikis ir perkamumas išliks ir kitais, ir dar kitais metais, kadangi PAGD iki 2026 m. tam planuoja skirti apie 76 mln. Eur, t. y. maždaug po 20 mln. Eur kasmet pagal poreikį, civilinės saugos priemonėms įsigyti.

Remiantis šį mėnesį viešai skelbiama Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos informacija, iki šiol civilinės saugos sistema šalyje nebuvo tinkamai rūpinamasi ir turimi resursai neatitiko jiems keliamų reikalavimų, tad skaičiuojama, kad koncepcijos įgyvendinimui per aštuonerius metus reikės 283 mln. eurų. Iš šios sumos reikėtų atimti maždaug 73 mln. eurų, kurie yra skirti pasiruošimui atremti konkrečiai Astravo atominės elektrinės grėsmes.

Nauji tiekėjai prisijungti gali bet kada

Šiuo metu el. katalogo civilinės saugos priemonių modulyje jau yra pateikta 14 techninių specifikacijų, pagal kurias tiekėjai gali kelti savo prekių aprašymus tam, kad galėtų būti pradėti formuoti užsakymai:
1. Dujokaukė, CBRN (liet. ChBRB–cheminis, biologinis, radiologinis, branduolinis), dvi šoninės jungtys filtrams.
2. Dujokaukė, CBRN (liet. ChBRB–cheminis, biologinis, radiologinis, branduolinis), viena priekinė jungtis filtrui.
3. Filtras tinkamas naudoti su ištisine veido kauke ir dujokauke, ne žemesnis kaip A2B2E2K2Hg-P3 R kodas.
4. Filtras tinkamas naudoti su ištisine veido kauke ir dujokauke, ne žemesnis kaip P3 R kodas.
5. Dozės galios matuoklis, scintilliacinio tipo (CsI(Tl)) ar (NaI(Tl) detektorius, jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių paieškai.
6. Dozės galios matuoklis su dviem integruotais detektoriai į vieną matuoklio korpusą: Geigerio-Miulerio detektorius, gama spinduliuotės dozės galiai ir lygiavertei dozei matuoti ir scintilliacinio tipo (CsI(Tl)) ar (NaI(Tl) detektorius, jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinių paieškai.
7. Dozimetras, individualiajai apšvitos gamai ir rentgeno spinduliuotės dozei matuoti.
8. Drabužių komplektai, kuriuos sudaro: bliuzonas ilgomis rankovėmis su gobtuvu, kelnės ir kojinės;
9. Daugkartinio naudojimo įspiriamos klumpės, 44 dydžio;
10. Generatorius (kilnojamoji elektros stotis);
11. Pastatomos ir pripučiamos palapinės.
12. Miegmaišiai ir pagalvės.
13. Konteineriai (moduliniai nameliai)-biuro patalpos.
14. Konteineriai-sandėliai.

Nauji tiekėjai prisijungti prie civilinės saugos priemonių pirkimo gali bet kuriuo metu, kviečiame susipažinti su viešojo pirkimo informacija čia.

Taip pat kviečiame tiekėjus teikti pasiūlymus papildomoms techninėms specifikacijoms. Jas išanalizavus, pasitarus su rinka, modulis bus nuolat pildomas.

Dėl šio modulio detalesnę informaciją Jums suteiks Aistė Kairaitienė, Sveikatos srities pirkimų skyriaus pirkimų vadovė, laikinai atliekanti grupės vadovės funkcijas, tel. 869119880, el. paštas [email protected] ir Indrė Salickienė, Sveikatos srities pirkimų skyriaus konsultantė, tel. 863010686, el. paštas [email protected]

Sužinokite pirmieji

Užsiregistruokite mūsų naujienlaiškį, kad gautumėte naujausią informaciją:

bei sekite mus socialinėse medijose: