Lietuvos savivaldybės: ekonominė nauda akivaizdi perkant per CPO LT

Lietuvos Respublikos Seimo Audito komiteto pavedimu Lietuvos Savivaldybių Asociacija (LSA) apklausė šalies savivaldybes dėl VšĮ CPO LT veiklos ir kylančių problemų vykdant centralizuotus viešuosius pirkimus.

Vertinimus pateikė 11 savivaldybių. Visos jos teigiamai vertina CPO LT darbą, pažymėdamos personalo kompetenciją, gerus bendravimo įgūdžius, operatyviai ir išsamiai pateikiamą visą reikalingą informaciją ir paaiškinimus. Savivaldybės patvirtino, kad per CPO LT elektroninį katalogą patogu ir paprasta vykdyti centralizuotus viešuosius pirkimus išskyrė pagrindinius privalumus: trumpa pirkimo procedūrų trukmė, nedidelė teisminių ginčų tikimybė, menka galimybė dirbtinai vilkinti pirkimo procedūras.

Savivaldybės nurodė ir problemas, su kuriomis susiduriama bei pateikė konkrečius pasiūlymus viešųjų pirkimų per CPO LT tobulinimui: plėsti CPO LT elektroninį katalogą, įtraukiant naujas katalogo pozicijas, detaliau pateikti specifikacijas, sutartyse numatyti tiekėjų didesnę atsakomybę už sutarties nesilaikymą ar kitus pažeidimus. Taip pat akcentavo poreikį ieškoti, kaip užkirsti kelią CPO pirkimų trukdymui.

CPO LT atidžiai išanalizuos visas savivaldybių pateiktas pastabas, pasiūlymus ir atsižvelgiant į jas tobulins savo darbą, kad viešieji pirkimai, vykdomi per CPO LT elektroninį katalogą, būtų naudingi ir pirkėjams, ir tiekėjams.

Plačiau apklausos duomenys: LSA rašte „Dėl pirkimų per centrinę perkančiąja organizaciją

Sužinokite pirmieji

Užsiregistruokite mūsų naujienlaiškį, kad gautumėte naujausią informaciją:

bei sekite mus socialinėse medijose: